Меню каталогу
Контакти
Інформ. сторінки
Ми в соціальних мережах

Піраміда аромата

Аромат кожного парфуму має особливість змінюватися і звучати по-різному протягом усього дня. Все це можна легко пояснити тим, що будь-який аромат складається із деякої кількості ароматних компонентів. Будь-який аромат має структуру, яка називається "ольфакторна піраміда" або ароматною пірамідою. Піраміду являє собою тріада так званих нот: верхні чи початкові ноти, «серце» аромату або середні ноти та базові чи кінцеві ноти, які ще називають «шлейфом». Інакше висловлюючись, кожен парфум має кілька фаз свого розкриття.

Верхні ноти – Початкові. Їхнє звучання можна відчути протягом перших 5-10 хвилин.

Середні ноти – ноти серця. Розкриваються протягом наступних 10-20 хвилин та звучать від 1,5 до 3-х годин.

Кінцеві ноти – "шлейф". Виявляються разом із середніми нотами та досягають свого піку звучання через 2 години. Для кількох ароматів звучання нот шлейфу може виявлятись до 8 годин.

Початкові ноти створюють перше враження про парфуми, вони прелюдія до основної теми аромату. Найчастіше початкові ноти поєднують у собі цитрусові, трав'янисті чи квіткові акорди. Компоненти, які є в початкових нотах аромату, мають високу леткість, тому випаровуються вже через 15 хвилин після їх нанесення.

Відразу після початкових нот розкриваються головні ноти аромату - серцеві. Саме тому дану фазу аромату називають його основною темою. Серцеві ноти насичені глибокими тонами, мають меншу леткість та високу стійкість (близько 3-х годин). Це найдовша фаза, яка показує весь характер аромату. Саме з неї парфумери починають створення свого аромату, нота серця основна в кожному ароматі. Середні ноти представлені квітковим, пряним, фруктовим, деревним лейтмотивами.

Третьою та останньою нотою будь-якого аромату вважається кінцева нота або «шлейф», що завершує акорд симфонії аромату. Головною особливістю кінцевих нот є те, що до них входять фіксатори – свого роду закріплювачі, вони утримують силу аромату, збільшують його стійкість. Базова нота парфуму містить у собі речовини з найменшим порогом випаровування – це речовини з дуже низькою летючістю, які тримаються на шкірі набагато довше за інших. Найпоширеніші компоненти в «шлейфі» це: східні прянощі, сандал, кедр, пачулі та амбра.

Всі ці три фази аромату розкриваються поступово та гармонійно, доповнюючи одна одну, створюючи при цьому гармонію та єдність.

03 квітня 2016
© 2016 - 2024 Парфюмерчик Поскаржитися на зміст
Створити свій інтернет магазин
Сайт створений на платформі UA MarketUA Market