UA MarketПолтаваПарфюмерчикСтаттіКласифікація парфумерії
Меню каталогу
Контакти
Інформ. сторінки
Ми в соціальних мережах

Класифікація парфумерії

Класифікація парфумерії

При виборі парфумерії ми часто запитуємо, до якого класу парфумерії вона належить. Мало хто знає, що від концентрації парфуму залежить її клас. Кожен свідомий покупець парфумерії повинен розумітися на класифікації парфумерії та вміти відрізнити туалетну воду від одеколону або запашної води.

Найскладнішим класом у парфумерії вважаються парфуми. Вони мають найбільший рівень концентрації, найчастіше близько 25%, тому вважаються найдорожчими і мають найстійкіший запах. У кожній країні класифікація парфумерії відрізняється залежно від кількості спирту, запашних речовин і, звичайно ж, стійкості запаху. Наприклад, у Європі концентрованими духами називають парфум, що містить 20% концентрату парфумерної композиції, до 90% спирту та стійкістю до 7 годин. Для прикладу, в Україні прийнято вважати концентрованими парфумами парфум, який містить 55% спирту і 30% концентрату парфумерної композиції, а також стійкість аромату вказана як не менше 60 годин.

*Чому стійкість парфумерії значно відрізняється по відношенню до Європейських та Українських стандартів?

Все тому, що в Європі та Україні різний спосіб вимірювання стійкості аромату. У Європі це відбувається за допомогою розпилення аромату на блоттер, а в Україні зануренням у самий аромат. Таким чином, ми повинні розуміти, що аромат тримаються довше, незалежно від його якості, якщо його занурити в рідину, а не нанести розпилювачем.

Ще одним різновидом парфумерії є парфумерна вода (туалетні парфуми).

Концентрація ароматичних олій у цьому класі до 13%. Туалетні парфуми завжди вважалися найбільш оптимальним варіантом парфуму за співвідношенням ціна-якість, а також гідною альтернативою парфумам. Тривалість стійкості парфумерної води – 3-4 години. Так, в Україні парфумерною водою вважається парфум, що містить не менше 8% запашних речовин, 75% спирту та має стійкість аромату до 50 годин.

Існує також таке поняття, як туалетна вода. Цей клас парфуму містить до 10% екстракту композиції. Туалетна вода - найпопулярніший вид парфумерної продукції, т.к. не має сильного запаху, що дозволяє використовувати її протягом дня. Тривалість стійкості туалетної води – 2 години. В Україні туалетною водою вважається парфум, який містить лише 4% екстракту та має стійкість аромату до 40 годин.

І найпростіший вид парфумерії – одеколон. Одеколон скоріше застаріле поняття, що по суті використовується сьогодні як еквівалент чоловічої туалетної води. У широкому сенсі одеколон - це парфум, що містить найнижчий відсоток концентрації запашних речовин - 3-5%. В Україні прийнято вважати одеколоном парфум, що містить лише 1,5% запашних речовин та стійкістю 24 години.

Це, мабуть, чотири основні класи парфумерії. Вміння розбиратися в них дасть вам можливість придбати саме ту парфуму, яка найкраще розкриє вашу індивідуальність і дозволить насолодитися всією повнотою аромату.

03 квітня 2016
© 2016 - 2024 Парфюмерчик Поскаржитися на зміст
Створити свій інтернет магазин
Сайт створений на платформі UA MarketUA Market