Меню каталогу
Контакти
Інформ. сторінки
Ми в соціальних мережах

Ноти ароматів

ЦИТРУСОВІ

Цитруси найчастіше можна зустріти у верхніх нотах парфумерних композицій. Вони привносять в аромат свіжість та соковитість. Їхній запах піднімає настрій, "підсвічує" аромат, роблячи його більш легким, повітряним і чистим. Порівняно новими косметичними складовими є помело, грейпфрут, юзу та хассаку. Ароматне масло одержують за допомогою холодного вичавлювання шкірки плодів. Цитруси відмінно поєднуються з квітами і фруктами, розбавляючи їх гордовиту насолоду або "густоту".

Помаранець (Гіркий апельсин) - один із найпопулярніших ароматичних компонентів у сучасній парфумерній промисловості. Його вишуканий і свіжий аромат дещо гостріший і ефектніший, ніж у апельсина солодкого, а за тонізуючим і підбадьорливим впливом на нервову систему та організм в цілому, він не має собі рівних. З його листя роблять ароматичне масло птітгрейн (петітгрейн), а з квітів - неролі.

Лайм – входить до складу більшості свіжих ароматів. Завдяки кисло-свіжому запаху надає відчуття свіжості.

Бергамот - гібрид апельсина та лимона. Сама олія бергамоту має солодкий аромат. За допомогою бергамоту аромат стає свіжий, ніжний і має спокусливу гіркуватість.

Апельсин - як правило, звучить на початку композицій, надаючи їм свіжості та чуттєвості. Запах апельсина можна охарактеризувати як трохи солодкуватий, освіжаючий, фруктовий з квітковим колоритом і легкою вишуканою гіркуватістю.

ФРУКТИ І ОВОЧІ

Фруктові ноти, крім цитрусів, які формують свою власну ароматну групу, стали надзвичайно популярними наприкінці минулого століття і їхня популярність все ще набирає обертів. Овочі не такі часті в парфумерії, але зустрічаються, в основному, як досвід, наприклад, нота огірка (свіжість) або насіння моркви (пудровий косметичний аромат). Фруктові та овочеві ноти, найчастіше, не піддаються дистиляції за великого вмісту води та незначно - ароматичних речовин. Тому їхній аромат реконструюють за допомогою синтетичних інгредієнтів. З горіхів відомим інгредієнтом можна назвати мигдаль.

Вишня -її аромат має особливу глибину, насолоду, бархатистість, і при цьому - характерну терпкість. Це безперечно, жіночий аромат, тому його практично не зустрінеш у чоловічих композиціях, і дуже рідко – у композиціях категорії унісекс.

Виноград - використовується у парфумерії у вигляді екстракту, який має яскраво виражений аромат винограду з усіма його відтінками та використовується парфумерами для створення розкішних парфумів, які можна з упевненістю назвати квінтесенцією престижу, спокуси, ніжності та чуттєвості.

Кокос – аромат цього плоду має екзотичний та солодкий відтінок, викликає стійкі асоціації з райською насолодою. Насичений, вершково-солодкий аромат кокосу – не зовсім традиційний компонент для парфумерії, проте використовується при створенні «смачних» ароматів, а також у вечірніх чи строгих ароматах, надаючи їм дуже теплий та чуттєвий нюанс.

Чорна смородина має найінтенсивніший аромат серед усіх сортів смородини, причому пахнуть не тільки ягоди, а й листя, і стебла. Її насичений, густий і дуже відомий аромат має вечірній, пристрасний відтінок, найчастіше застосовується в орієнтальних ароматах та у вечірніх духах.

КВІТИ

Квіти – дуже необхідна для парфумерії категорія. Різноманітність квіткових ароматів надихає не лише бджілок, а й людей. Квіткові аромати - найзатребуваніші компоненти парфумерних композицій, вони привносять романтичне, жіночне звучання.

Бузок - відомий і п'янкий, трохи гіркий і невизначений аромат. Він знайомий кожному, він асоціюється із сонячними травневими днями, коли весна змінюється спекотним літом.

Мімоза – відрізняється незвичайним, не зовсім квітковим, трохи терпкуватим ароматом, чим успішно користуються парфумери, створюючи парфуми з весняним чи яскравим літнім настроєм.

Магнолія - дерево, яке під час цвітіння покривається розкішними квітами, зазвичай білого, червоного або лілового кольору. У період цвітіння воно є мальовничою картиною і випромінює хвилюючий, п'янкий аромат.

Іланг-іланг - у перекладі означає «Квітка Квітків», він має запах із глибоким та багатим характером. Іланг-іланг унікальним чином поєднує в собі аромат орхідеї, гарденії, жасмину та неролі.

БІЛІ КВІТИ

Білі квіти - це одна з найбільших підгруп, що відноситься до квіткових нот. Парфумери виділяють її окремо, оскільки вони привносять значущість та популярність білих кольорів у парфумерії. Деякі в природі квіти не є білими, але відносяться до білих за своїм "ароматним профілем", який можна описати як солодкий, наркотичний, жіночний, дуже насичений, іноді важкий, анімалістичний.

Жасмин - він вважається королем квітів, конкуруючи за популярністю лише з трояндою. Його аромат сухий і водночас солодкий, із ледь помітними, вишуканими фруктовими нотками. Аромат дуже низький, густий, медово-квітковий, бальзамічний-амбровий. Жасмин має здатність пом'якшувати будь-які різкі ароматичні ноти.

Апельсиновий колір (флердоранж) - витончений, чистий та свіжий

08 квітня 2016
© 2016 - 2024 Парфюмерчик Поскаржитися на зміст
Aренда інтернет магазину України
Сайт створений на платформі UA MarketUA Market